Maakunnan kehittäminen

ETELÄ-SAVON MAAKUNNAN PARHAAT

Kenelle sinä myöntäisit Etelä-Savon parhaat –palkinnon vuonna 2019?

Etelä-Savon maakuntaliitto etsii jälleen maakunnan parhaita yhteishengen, identiteetin tai imagon kohentajia. Ehdotuksia Etelä-Savon parhaat -palkinnon 2019 saajaksi ja perustelut sille voi jättää sähköisesti linkistä Etelä-Savon parhaat 2019

Viimeinen ehdotusten jättöpäivä on perjantai 8. marraskuuta. Ehdotuksen voi jättää nimettömästi, mutta yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme pieniä palkintoja. 

Ehdotuksia palkinnonsaajiksi voi tehdä kuka tahansa, mutta valinnan tekee raati. Palkintoraadin muodostavat Etelä-Savon ELY-keskuksen, Etelä-Savon kauppakamarin, Etelä-Savon Yrittäjien, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Etelä-Savon rahaston, taidetoimikunnan ja maakuntaliiton edustajat.

Etelä-Savon parhaat -palkinnot myöntää Etelä-Savon maakuntaliitto.

Yhteishengen, identiteetin ja imagon kohentajat esiin

Etelä-Savon parhaat -palkinto on tunnustus toiminnasta, joka on merkittävällä tavalla kohentanut Etelä-Savon maakunnan yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa.

Palkinnon voi saada yritys, yhteisö tai henkilö, joka on osoittanut esimerkillistä yhteistyökykyä, innovatiivisuutta, tuloksellista toimintaa tai kehittymiskykyä. Palkinnon arvoinen voi olla myös merkittävä teko, innovatiivinen yritystoiminta tai huomattava menestyminen ja tunnettuus omalla alallaan.

Viime vuonna Etelä-Savon parhaina palkittiin Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer, Puumalan kunta ja DeSavo ry.

Etelä-Savon parhaat -palkintoa on myönnetty vuodesta 2011 alkaen. Vuosien aikana palkinnon ovat saaneet Ilkka Seppä ja Sylvi Symposiumi, Savonlinnan taidelukio, SaimaaHoliday-yritysverkosto, jääpalloseura Kampparit, toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, lastenkulttuurivaikuttaja Mervi Riikonen, kirjailija Reijo Honkonen, toimittaja Kimmo Ohtonen, Etelä-Savon urheiluakatemia, aluejohtaja Heino Lipsanen, muotoilija Riikka Kaartilanmäki ja seppä Jarkko Kaartilanmäki, Big Wheels -tapahtuma ja sen tuottaja Heikki Skyttä, Pieksämäen kylät ry, Rantasalmen Puhallinorkesteri ry, kuvaaja Hamid Al-Sammarraee, Ilkka Arvola, Craft & Design Savonlinna –verkosto, Helena Skopa, Aino Ackté –työryhmä, Maisa Häkkinen ja Mäntyharjun kunta.

Lisätietoja palkinnosta antaa kehittämispäällikkö Heli Gynther Etelä-Savon maakuntaliitosta, puh. 040 773 7285.

Etelä-Savon parhaat -palkintoa on myönnetty vuodesta 2011 alkaen. Kaikki palkinnon saajat ja perustelut ovat kuvan alla:

2018

2017

2016

2015

2014

  • Aluejohtaja Heino Lipsanen 
  • Muotoilija Riikka Kaartilanmäki ja seppä Jarkko Kaartilanmäki 
  • Big Wheels -tapahtuma ja sen tuottaja Heikki Skyttä
    Perusteet vuonna 2014 palkituille

2013

2012

2011

Lisätietoja palkinnosta antaa kehittämispäällikkö Heli Gynther Etelä-Savon maakuntaliitosta, puh. 040 773 7285.